DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK'nın YDG-H mensuplarınca İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bombalı saldırıda bulunuldu. Saldırıda yoldan geçen 2 kadın yaralandı.

Alınan bilgiye göre, YDG-H üyesi bir grup Gazi Caddesi'ndeki İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına parça tesirli bomba ile saldırı gerçekleştirdi.

Örgüt üyelerince atılan ve binanın çevresindeki tel örgülere çarpan bomba yola düştü. Bombanın patlaması sonucu yoldan geçen Saniye Kaplan (65) ve Amine Yerlikaya (25) yaralandı.

Silvan Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Kaplan, buradaki müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Saldırıyı gerçekleştiren YDG-H üyelerinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Diyarbakır'da eylem hazırlığındaki 2 terör örgütü PKK mensubu yakalandı

Diyarbakır'da düzenlenen terör örgütü operasyonunda eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 2 terör örgütü PKK mensubu yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ekiplerce bir ihbar üzerine takibe alınan Ankara plakalı bir otomobilin Silvan yolunda polis uygulama noktasında durdurulduğu bildirildi.

Yapılan aramada 4 poşet içinde yaklaşık 100 kilogram, bomba yapımında kullanılan sodyum klorat ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Otomobilde bulunan şüpheli S.D'nin 'terör örgütü propagandası yapmak', Ş.G'nin ise 'hakaret ve kamu malına zarar vermek' suçlarından arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri sürüyor. Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde devam edecektir."