DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi amacıyla başlatılan operasyon kapsamlı şekilde sürüyor.

Özellikle son 20 gündür bölgede saldırılarını artıran teröristlerin ev ve iş yerlerine verdiği tahribat artıyor. Çatışmanın yoğun şekilde yaşandığı Fatihpaşa ve Cemal Yılmaz Mahallesindeki birçok ev ve iş yeri teröristlerin infilak ettirdiği patlayıcılar nedeniyle kullanılamaz hale gelirken, binalarda da çok sayıda kurşun izleri dikkati çekiyor.

Teröristlerce açılan hendekler, kurulan barikatlar ve infilak ettirilen el yapımı patlayıcılar sonucu cadde ve sokaklardaki alt yapı şebekesi de kullanılamaz hale geldi.

Teröristler okulu "harabe"ye çevirdi

PKK'lı teröristler, yaşamı hiçe sayan saldırılarında bölgedeki birçok eğitim kurumunu da hedef alıyor.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 yerleşim yerinden biri olan Hasırlı Mahallesi'nde bulunan ve teröristlerin önce tahrip edip onarıma başlanacağı sırada da ateş verdiği Mardinkapı İlkokulu/Ortaokulu, terör örgütünün bölgedeki binalarda oluşturduğu tahribatı gözler önüne seriyor.

Teröristlerce masa ve sıraların yakılıp büyük zarar verilen okulda, öğrenciler tarafından çizilen ve sınıflardaki panolara asılan resimlerde bile mermi izleri bulunuyor.