DİYARBAKIR

Vali Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nın sevk ve idaresindeki 39 timden oluşan kuvvetin, 13-14 Aralık'ta hava destekli olarak Lice ilçesinin 4 köyünde operasyon düzenlediğini bildirdi. 

Operasyonda, uyuşturucu maddelerin imal ve saklandığı 34 yerin tespitinin yapıldığını belirten Toprak, toplam 21 ton esrar maddesi, uyuşturucu imalathanesi olarak kullanılan sığınak, depo ile bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat, silah ve mühimmat ele geçirildiğini kaydetti.
 
Vali Toprak, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerini 40 milyon lira olarak açıklarken, terör örgütünün finans desteğine darbe vurulduğunu ifade etti.

Terör örgütüne maddi darbe

Vali Toprak, operasyon ile terör örgütü PKK/KCK'nın önemli bir maddi kaynağına ağır darbe vurulduğunu kaydederek, ''Bu operasyon ile Diyarbakır'da bugüne kadar yapılan en büyük yakalama oranını gerçekleştirmiş olduk'' dedi.

Ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili olarak 3 kişinin gözaltına alındığını belirten Toprak, ''Terör örgütü, uyuşturucuya alıştırdıkları gençleri, canice eylemlerine de götürebilmektedir. Bu uyuşturucunun yakalanması, ailelerimizin gözünden yaş akmasını engelleyecek büyük bir çalışmadır'' şeklinde konuştu.