DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ve Kaymakamlıkça otele yerleştirilen ailelere devlet desteği devam ediyor.

Valilikçe yürütülen "Kadın Sağlığı ve Eğitimi Projesi" kapsamında, teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerinden ayrılan ailelere misafir edildikleri otellerde sağlık hizmeti sunuluyor.

Proje Koordinatörü Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, beraberinde Sur Kaymakamı Memduh Tura'nın eşi Gül Tura ile aileleri ziyaret etti.

Aksoy, sağlık taramasından geçirilen çocuklara oyuncak dağıttı, kadınlar da sağlık konusunda bilgilendirildi.

"Kaymakamlık her ihtiyacımızı karşılıyor"

Otelde aileleriyle misafir edilen çocuklardan 6. sınıf öğrencisi İ.D, terör saldırıları nedeniyle babası, annesi ve 5 kardeşiyle Dabanoğlu Mahallesindeki evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bir süre akrabalarında kaldıklarını, daha sonra babasının Kaymakamlığa başvurusu üzerine otele yerleştirildiklerini anlatan İ.D, yaklaşık 2 aydır otelde kaldıklarını söyledi.

Bir sıkıntılarının bulunmadığını dile getiren İ.D, "Allah'a çok şükür, başımızda çatı, önümüzde yemek, daha ne isteyelim? Kaymakamlık her ihtiyacımızı karşılıyor. Yemeğimizi, suyumuzu her şeyimizi onlar ödüyor, Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

İ.D, kayıt yaptırdığı Yenişehir ilçesindeki bir okulda eğitimine devam ettiğini de sözlerine ekledi.