DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle mağdur olan aileler, evlerini terk etmeye devam ediyor.

Terör saldırılarının en yoğun yaşandığı ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı Fatih Paşa Mahallesi'nde yaşayan 8 kişilik aile de evlerini terk edip Yenişehir ilçesindeki yakınlarının yanına sığındı.

"Hep zulmeden onlar oldu"

Baba R.Ç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur'da terör saldırıları başlamadan eşi ve 6 çocuğuyla evlerinde huzurlu şekilde yaşadıklarını anlattı.

Teröristlerin evinin önüne kazdıkları hendeklere ve kurdukları barikatlara patlayıcı yerleştirdiğini aktaran R.Ç, evlerine gelip kendilerini de tehdit ettiğini, baskı ve tehdide daha fazla dayanamayıp mahalleden ayrıldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Maddi durumumuz zaten iyi değildi bunları da yaşayınca ne yapacağımızı şaşırdık. Benim gibi yüzlerce insanı evinden ettiler, bu adalet midir? 'Bize, sizleri zulümden kurtaracağız' diyorlardı ama bize hep zulmeden onlar oldu. Evime girdiler, evimi ve eşyalarımı kullanılamaz hale getirdiler. Niye bunları başka yerlerde yapmıyorlar da fakir fukara yurdu olan Sur'da yapıyorlar." 

"Okula giderken dahi çok korkuyorduk"

Öğrenci T.Ç. (17) ise evde yaşadıkları süre boyunca teröristlerin baskısına maruz kaldıklarını belirtti.

Evden kaçarken kitap ve eşyalarını alamadıklarını, teröristlerin sadece sokakları değil evlerini dahi ellerinden aldığını belirten T.Ç, "Biz PKK'lılardan artık çok rahatsızız ve hepsinin bitmesini istemiyoruz. Okula giderken dahi çok korkuyorduk. Çünkü hepsinin yüzü kapalı, ellerinde silahla dolaşıyorlardı. Bunların istedikleri barış falan değil, savaş istiyorlar ve ülkeyi bölmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

"Bizleri kalkan olarak kullanıyorlardı"

Teröristlerin saldırılarından dolayı uzun bir süre okula gidemediğini aktaran P.Ç. (14) de silah ve patlama seslerinden dolayı psikolojisinin bozulduğuna değindi.

Teröristlerden çok korktuğunu anlatan P.Ç, "Okula giderken teröristlerin ellerindeki silahlardan korkuyorduk. 22 gün boyunca evde mahsur kalınca ailece psikolojimiz bozuldu. Evimizden çıkmak istiyorduk ama onlar istemiyordu. Bizleri kalkan olarak kullanıyorlardı. Patlama ve silah seslerini unutamıyorum" şeklinde konuştu.