ANTALYA - Finike'de Gezi Parkı odaklı gelişmeler nedeniyle tencere ve tava ile gürültü yaptıkları gerekçesiyle 7 kişiye 88'er lira idari para cezası uygulandı.

Finike ilçesinde, Gezi Parkı odaklı gelişmeler nedeniyle akşam saatlerinde yapılan protesto eylemlerine tencere tava çalarak destek veren eczacı Aslı Filiz ve 6 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre "gürültü yapmaktan" dolayı 88'er lira idari para cezası kesildi.

Avukat Atilla Sözbir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkili Aslı Filiz'e, Kabahatler Kanunu'na muhalefet suçundan 88 lira para cezası kesilmesi üzerine Finike Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi verdiklerini söyledi.

Bu işlemlerin yasaya aykırı olduğunu savunan Sözbir, Türkiye genelinde yapılan bir eylem nedeniyle kimseye gürültü cezası verilemeyeceğini, müvekkili ve diğer vatandaşların eylemlerinin demokratik hak olduğunu ifade etti.

Sözbir, müvekkili dışında 6 kişiye daha gürültü yaptıkları gerekçesiye idari para cezası verildiğini, bunlar için de itirazda bulunduklarını kaydetti.

Aslı Filiz ise balkonundan yaklaşık 1 hafta boyunca her gün saat 21.00 sıralarında kısa süre tencere tava çalma eylemine destek verdiğini söyledi.

Eşinin de ışıkları yakıp söndürerek eylemini desteklediğini anlatan Filiz, cezanın gürültüden rahatsız olan komşunun şikayetiyle kesilmediğini öne sürdü. Filiz, halkın demokratik tepki vermesine karşı polisi görevlendiren yönetimi eleştirdiklerini belirterek, "Bahane uydurarak yazılan ceza uygulamaları ile halkın demokratik tepki vermesini engellemek, sorunlara çözüm olmaz" dedi.