BOLU - TEM otoyolunun İstanbul istikametinin Bolu Dağı çıkışında iki yolcu otobüsünün karıştığı 2 farklı trafik kazasında, 6 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, TEM otoyolundan İstanbul istikametine seyreden bir yolcu otobüsü, Bolu Dağı Tüneli 4'üncü viyadükte sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine devrildi. Kazada, 6 yolcu hayatını kaybederken, 37 kişi de yaralandı.

Yaralılar, Bolu ve Düzce'den gelen çok sayıda ambulans tarafından çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kaza anı AA kamerasında

Trafik kazasının yaşandığı bölgede çok sayıda yaralı ve görevlinin olduğu sırada, bir başka yolcu otobüsü, yol kenarındaki bariyerlere çarptıktan sonra refüjde bulunan bariyerleri parçalayıp beton bariyerin üzerine çıktı.

Kazanın ardından otobüsteki yolcular, yol kenarında bekleyen diğer otobüsün yolcuları, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı.

Bu arada, otobüsten sızan akaryakıt nedeniyle yangın çıkma ihtimaline karşı bölgede kısa süreli tedirginlik yaşandı. 

İkinci otobüsün kaza anı AA kameramanı tarafından kaydedildi.

Kazalarda hayatını kaybeden ve yaralananların isim tespit çalışmaları devam ediyor.

Hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor

Bu arada kazada hayatını kaybeden 6 kişinin kimliğinin tespit edilmesi çalışmaları sürdürüldüğü bildirildi.

Bolu Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın haber alınmasının ardından ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini belirterek, "İkinci kazanın meydana gelmesiyle de Düzce'den yardım istedik. Kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından 37 yaralı iki kentteki hastanelere kaldırıldı" diye konuştu. 

İki otobüs de aynı firmanın

Öte yandan, devrilen otobüsün Niğde'den, diğerinin ise Samsun'un Çarşamba ilçesinden İstanbul'a gittiği ve araçların aynı firmaya ait olduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle kapanan TEM otoyolunun İstanbul istikametinde ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.