BOLU - Trafik ekipleri, sürücüleri Çaydurt ve Yeniçağa gişelerinden D-100 karayoluna yönlendiriyor. Bazı tatilciler de yol kenarında piknik yaparak vakit geçiriyor.

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğunluğun devam ettiğini belirterek, "Ekiplerimiz güzergahta aralıksız görev yapıyor. Vatandaşlarımızın sağ salim gidebilmeleri için her türlü önlemi aldık. Tatilcilerden isteğimiz, trafik kurallarına ve işaretlerine uymaları, kural hatası yapmamaları, yapanları da bizlere bildirmeleridir" diye konuştu.

Sönmez, emniyet şeridinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Ulaşımın yavaşladığı zamanlarda bazı sürücüler, emniyet şeridini kullanarak yollarına hızlı devam etmek istiyor. Bu sürücüler ekipler tarafından tespit edildiğinde gerekli cezai işleme tabi tutulacak. Emniyet şeridini sadece ambulans, itfaiye, polis, jandarma ve karayolları ekipleri kullanabilir" şeklinde konuştu.

Sarıçökek ve Bolu Dağı Tüneli arası yoğunluk artıyor

Otoyolun Ankara istikametindeki Sarıçökek, 1'inci, 2'nci ve 3'üncü viyadüklerle Bolu Dağı Tüneli arasında yoğunluk artıyor. Arızalanan araçların bulunduğu noktalarda ulaşım durma noktasına geliyor, karayolları ekipleri yoğunluğu gidermek için yoğun çaba harcıyor. 

Trafik ekipleri, sürücülere aşırı hız, yakın takip ve emniyet kemeri konusunda uyarıda bulunuyor.  

Yoğunluğun akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.