TBMM Başkanı Kahraman, Meclis'in açılışının 96. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyeti kabul etti. 

İsmail Kahraman, "23 Nisan TBMM Başkanı seçilmeniz dolayısıyla sizi kutlar, çalışmalarınızda başarılar diler, sevgilerimi sunarım. TBMM Başkanı İsmail Kahraman" yazılı mazbatayı imzalayarak, Özayaşlıoğlu'na teslim etti.

Kahraman, "Bu imzayı atmamı kabul edenler, kabul edenler; kabul edilmiştir" diyerek görevini devrettiği Özayaşlıoğlu'na, görevinin hayırlı olmasını diledi. İsmail Kahraman, "Bu istikbale ait bir temennidir. İnşallah bir gün, bu ve benzeri vazifelere gelirsiniz." dedi.

Ahmet Özayaşlıoğlu da yaptığı kısa konuşmada, TBMM'nin açılışının 96. yılında Meclis'te konuşmanın gurur ve heyecanını yaşadığını söyledi.

"Ülkemdeki ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." diyen Özayaşlıoğlu, bu özel günde kendilerini makamında kabul eden İsmail Kahraman'a teşekkür etti.

Özayaşlıoğlu, "23 Nisan'da, tıpkı bu mevsimde yeşeren ağaçların yaprakları gibi bu çocuk bayramında da başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada sevgi ve barış tomurcuklarının yeşermesini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum." diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, bu sözleri, "Bu başkan büyük bir hatip, bravo" diyerek karşıladı.

Çocuklara ne olmak istedikleri sordu
TBMM Başkanı Kahraman, daha sonra, heyette yer alan çocukların isimlerini tek tek okuyarak, büyüdüklerinde ne olmak istediklerini sordu.

Şehit çocuğu Rabia Demirkan doktor, işitme engelli Berkan Bozkurt da asker olmak istediğini söyledi.

"Hayallar hakikatların tarlasıdır"
"Hayaller hakikatların tarlasıdır" diyen Kahraman, "İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar. Hedef koyun, olur mu olur, niye olmasın." sözlerini sarfetti.
"Çocuklar gelecektir"
TBMM Başkanı Kahraman, "Çocuklar gelecektir, düz beyaz kağıttır. Bizim inancımıza göre çocuklar günahsız doğar. Ona toplum, okul, aile yazılar yazar. İnşallah herkesin yazısı en güzel olur ve hepsi gayet iyi olur. Bayramımız kutlu olsun. Dünyada 204 ülke var, sadece Türkiye'de böyle bir bayram var. Buna benzer faaliyetler toplumda moral vericidir." sözlerini sarfetti.