MANİSA

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevi’nde, Doğal Afet ve Yangın Söndürme tatbikatı yapıldığı sırada, personelin dinlenme odasında yangın çıktı.

Karamanlı Mahallesi Refik Şevket İnce Caddesi'nde 110 engelli ile 65 yaşlının kaldığı Soma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevi’nde Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli personeli tarafından "Doğal Afet ve Yangın Söndürme" tatbikatı yapıldı.

Merkezdeki 80 görevli personelin katıldığı eğitim tatbikatı devam ederken personelin dinlenme odasında yangın çıktı. Yangına, AFAD görevlileri müdahale etti.

Paniğe yol açan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yaparak yangında zarar gören eşyaları dışarı çıkarttı.

Tatbikatının bir parçası olan yangına müdahale bölümüne gelmeden gerçek yangın çıktığını belirten AFAD personeli Müfit Gündoğdu, "Huzurevindeki personele yönelik planladığımız rutin eğitimin bir bölümü olarak yangın tatbikatı da yapacaktık. Bu sırada gerçekyangın çıktı. Personel ile birlikte yangına ilk müdahaleyi yaparak söndürdük" dedi.

Yanan oda kullanılmaz hale gelirken, polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.