16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış korteji 64 ülkenin katılımıyla Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanından 1600 kültür ve sanat elçisinin birbirinden renkli ve sıra dışı kostümleriyle gerçekleştirecekleri yürüyüş sonrasında, İstanbul’dan tüm dünyaya barış, sevgi ve kardeşlik mesajları verecekler.

Dünyanın en iyi kültür sanat festivali unvanına sahip olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 31 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor. 

Kültür ve Sanat Festivali’nin yanı sıra bu yıl 01 -02 Ağustos tarihleri arası ‘Airfest 2015 Havacılık Festivali de Büyükçekmece’de gerçekleşecek.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri (TATCA)’nın öncülüğünde gerçekleşecek olan festival boyunca birbirinden eğlenceli konserlerde gerçekleşecek. Aralarında Türkiye’nin en ünlü akrobasi pilotu olarak gösterilen Ali İsmet Öztürk’ün yanı sıra yurt dışından da katılan usta akrobasi pilotları havalanarak Büyükçekmece semalarını görsel şölenler oluşturacak.

Ücretsiz halk uçuşları, dünya starları Büyükçekmece’de

Dünya gençliğinin yeni gözdesi Brianna, Kate Linn ve Chris Thrace ise konuşmalarında Büyükçekmece de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarının altını çizerek, Airfest 2015 kapsamında Büyükçekmece’de konser verecek olmalarının kendilerini çok heyecanlandırdığını söylediler.

Basın toplantısı sonrasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, genç starlara tarihi Mimarsinan Köprüsünü gezdirdi. Airfest 2015 kapsamında yine dünyaca ünlü bir şarkısı olan Otillia’da Büyükçekmece de bir konser verecek.

YER: TAKSİM İSTİKLAL CADDESİ

SAAT: 13:00

KORTEJ GÜZERGAHI: ODAKULE – GALATARASAY LİSESİ ÖNÜ