Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile aralarında kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 23'ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, mütalaanın açıklanmasının ardından sanıkların son savunmalarının alınmasına başlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, aralarında Hidayet Karaca, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 21 sanık ile 2 tutuksuz sanık ve müştekiler hazır bulundu.

Duruşmada söz alan cumhuriyet savcısı, önceki mütalaasını tekrar ettiğini açıkladı. Savcının ardından duruşmada sanıklar söz alarak son savunmalarını yapmaya başladı.

Sanıklardan Erdem Kısa, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, beraatine karar verlilmesini talep etti.

Duruşma, sanıkların sırayla söz alarak son savunmaları yapmasıyla devam ediyor.

Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yeşilkaya'nın 65 sayfalık esas hakkındaki mütalaasında, firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun savunması alınamadığı için dosyalarının ayrılması talep edildi.

Tutuklu sanık kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'', ''sahtecilik'' ve ''iftira'' suçlarından 21 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası öngörülen mütalaada, sanık eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin ''silahlı terör örgüt üyesi olmak'', ''iftira'' ve ''sahtecilik'' suçlarından ayrı ayrı 13,5 yıldan 33 yıla kadar, diğer eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın aynı suçlardan ayrı ayrı 9 yıldan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Aralarında eski emniyet müdürü Bayram Özbek, Mustafa Kılıçaslan, Ertan Erçıktı, Yasin Koyuncu, Kazım Aksoy'un da bulunduğu 25 sanık hakkında da benzer suçlardan ayrı ayrı 7,5 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istenen mütalaada, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesi talep edildi.