ANKARA - Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından tahliye olan emekli ve muvazzaf askerler, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'e aileleri ve yakınlarıyla gelen askerleri, vatandaşlar Aslanlı Yol'da alkışlayarak karşıladı.

Atatürk'ün mozalesine çıkarak saygı duruşunda bulunan askerler, vatandaşların söylediği İstiklal Marşı'na eşlik etti. Toplu fotoğraf çektiren askerler daha sonra Anıtkabir'den ayrıldı.

Emekli Amiral Atilla Kezek, gazetecilere yaptığı açıklamada, buradan Karşıyaka Mezarlığı'na giderek hayatını kaybeden Kurmay Albay Murat Özenalp'in kabrini ziyaret edeceklerini söyledi.

Sevinçle üzüntüyü birarada yaşadıklarını belirten Kezek, şunları kaydetti:

''Kayıplarımız var, arkadaşlarımız çıktı. Tuhaf duygular içerisindeyiz. Hala bazı davalardan mağdur arkadaşlarımız var. Bu kararlar, önümüzdeki dönemde o davalar için de ışık tutacaktır. Gerçekten olmamış şeylerle birçok insan mağdur edildi bu süreçte. "Balyoz" diye bir şey hiç olmadı. Balyoz eğer yapılmışsa bir darbe planıdır, ancak onu bizim arkadaşlarımız yapmadı. Onu bir çete yaptı. Biz dört senedir bunu ifade etmeye çalışıyoruz. Biz yapmış olsak bir kişi çıkar söylerdi 'Evet biz böyle bir yanlış yaptık' diye. Yok. Yüzlerce adam hiç ses çıkarmadı. 'Bunu biz yapmadık' dediler.''