GAZİANTEP

Gözaltına alınan Suriyeliler, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından ''kamu malına zarar verme'', ''resmi memura görevini yaptırmamak için direnme'' ve ''mukavemet'' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.
Savcılıkça ifadesi alınan 6'sı çocuk 34 Suriyeli serbest bırakıldı.
Serbest bırakılan Suriyeliler, çadır kent yöneticilerine teslim edildi. 

Davutoğlu'nun SUK heyetiyle görüşmesi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Ulusal Konseyi (SUK) heyeti ile yaptığı görüşmede, Suriyelilerin kaldığı kamplarda yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu belirterek, bunun tekrarını istemediklerini ifade etmişti.
Bakan Davutoğlu, bakanlıkta bir araya geldiği SUK Başkanı Abdülbasid Seyda ve beraberindeki heyetle Suriye'de sahadaki mevcut durumu ele almış ve geçiş sürecine ilişkin istişarelerde bulunmuştu.
Davutoğlu, yaşananların kabul edilemez olduğunu, bunun kamplardaki küçük bir grubun işi olduğuna inandıklarını ifade ederek, ''Olayların tekrarını istemediklerini'' belirtmişti.
SUK heyeti ise kamplarda yaşananları hiçbir şekilde tasvip etmediklerini, Türk Hükümeti'nin bugüne kadarki ev sahipliğine müteşekkir olduklarını bildirmişti.
SUK Başkanı Seyda, Davutoğlu ile yaptığı görüşmeden sonra olayların münferit olduğunu, Suriyeliler'in tamamına mal edilmemesi gerektiğini söylemiş ve sorumsuz hareketleri kınadıklarını belirtmişti.