ANKARA - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Türk Kızılayı ile Suriye İnsani Yardım Operasyonu kapsamında ortaklaşa hayata geçirilecek çalışmalar için işbirliği protokolü imzaladı.

BM binasındaki imza töreninde konuşan, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye'nin, kendisine sığınmış ve "geçici koruma altında" statüsü verdiği 200 binin üzerinde Suriyeli'yi misafir ettiğini söyledi.

Bu süreçte, dünyadaki iyilik sever devletlerin ve kuruluşların yardımına da ihtiyaç duyulduğunu belirten Akar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin koruma altına aldığı çocukların, bu acımasız savaşın en büyük mağdurları arasında olduğunu vurguladı.

Hem AFAD'ın hem de Türk Kızılayı'nın korunma altındaki çocukların dayanıklılıklarını arttırmak için çeşitli faaliyetler yürüttüğünü bildiren Akar, "Bundan böyle UNICEF'in desteğiyle, Avrupa Komisyonunun maddi desteğiyle ve diğer partnerlerimizin desteğiyle daha sistematik, daha bilinçli bir dayanma gücü kazandırma çalışmalarına devam edeceğiz" diye konuştu.

Akar, katkılarından dolayı Dışişleri Bakanlığı, AFAD, Avrupa Komisyonu ve UNICEF'e teşekkürlerini sundu.

UNICEF'in Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman A. Abulaban da Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara verdiği desteği takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Türk Kızılayı ile çalışmaktan son derece memnun olduklarını dile getiren Abulaban, " Türk Kızılayı ile bir protokol imzalamak bizim için onur verici.Türk Kızılayı çok önemli bir insani yardım kuruluşu ve çok tecrübeli" diye konuştu.