Genelkurmay Başkanlığı, ''dur'' ihtarına uymayan kaçakçıların devriye timinin üzerine sürdükleri araca ateş edildiğini araçta, hafif yaralı bir Türk vatandaşı ile Suriye uyruklu bir kişinin yakalandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, ''Dur'' ihtarına uymayan kaçakçıların devriye timinin üzerine sürdükleri araca ateş edildiğini, sürücünün kontrolü kaybetmesiyle hendeğe düşen araçta, hafif yaralı bir Türk vatandaşı ile Suriye uyruklu bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kilis Gülbaba'daki 1’inci Hudut Alay Komutanlığı Mehmet Yaylacı Hudut Karakol sorumluluk sahasında görevli askerler, bir aracın Suriye'den Türkiye'ye doğru yaklaştığı tespit etti.

Mehmet Yaylacı Hudut Karakol Devriye Timi, bu kişilere ''Dur'' ikazında bulundu, şahısların ikaza uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açıldı. Ancak sürücü uyarı ateşine uymayarak, aracı Devriye Timinin üzerine sürdü. Bunun üzerine, aracın sağına ve soluna, ardından da tekerleklerine ateş edildi.

Araç, sürücünün hakimiyeti kaybetmesi sonucu hendeğe düştü. Araçta bulunan bir Türk vatandaşı ile Suriye uyruklu bir kişi gözaltına alındı. Türk vatandaşının kalça bölgesinden mermi sıyrığı ile hafif şekilde yaralandığı tespit edildi.

Araçta bin 140 litre zeytinyağı ele geçirildi.

Günlük faaliyetler

Genelkurmay Başkanlığı'nın, internet sitesinde günlük faaliyetlere ilişkin bilgi de verildi.

Buna göre, Türkiye-Suriye hududunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, dört F-16 ile ''hava muharebe devriye görevi'', Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından da iki bot ile deniz hududunda ''karakol görevi'' icra edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca, 30 Kasım'da üç adet harp gemisi ile Birleşmiş Milletler ve NATO görevleri, yedi adet harp gemisi ile milli görevler icra edildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı adına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti doğusunda araştırma faaliyeti yürüten Barbaros Hayrettin Paşa isimli sivil araştırma gemisine, bir adet fırkateyn ile koruma ve destek görevi verildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca; dört adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut bölgesinde ''hava muharebe devriye görevi'' icra edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, iki adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edildi.

TSK unsurları ayrıca, 22 Kasım'dan itibaren, Saros Körfezi'nde, Nusret Fiili Mayın Harbi Davet Tatbikatı gerçekleştirdi.