ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaralanan askerin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, dün Sur'da devam eden operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, yaralanan askerin derhal hastaneye sevk edildiği, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olduğu kaydedildi.

Gün içerisinde çıkan çatışmalarda, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin ise silahıyla birlikte ölü ele geçirildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.