ADANA - TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana 1. sıra milletvekili adayı Necdet Ünüvar, KPSS'deki usulsüzlük soruşturmasına dair, "O dönemdeki sınav sonuçlarıyla ilgili konunun vuzuha kavuşturulması ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor" dedi.

Ünüvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılındaki Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlükler bulunduğunu ve çok sayıda kişinin bu sınavda mağduriyet yaşadığını hatırlattı.

KPSS'nin mutlaka adalete ve hakkaniyete dayalı olması gerektiğini belirten Ünüvar, "İnsanların hakkıyla aldığı puanın karşılığı olan yere yerleştirilmesinden yana tavır ortaya koyuyoruz. Ancak, 2010 yılından sonraki birkaç sınavda, insanların kafasını karıştıran bir takım hususların olması en azından o dönemde yapılan KPSS hakkında kafalarda soru işareti bırakmıştır" diye konuştu.

Ünüvar, KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmanın devam ettiğini vurgulayarak, tutuklanan sanıkların bulunduğunu ve savcılığın bir takım bilgi ile belgeler üzerinden inceleme yaptığını ifade etti.

"En ağır şekilde cezalandırılmalılar"

KPSS üzerindeki soru işaretlerinin giderilmesini, kamuoyunun konuyla ilgili bir açıklama beklediğini anlatan Ünüvar, "En azından o dönemdeki sınav sonuçlarıyla ilgili konunun vuzuha kavuşturulması ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor. Hem bazı vatandaşlarımızın hakkını yediği hem de devletin itibarını zedelediği için. Hiç kimsenin devletin itibarını zedelemeye hakkı yoktur. Hakkaniyetle yapıldığı düşünülen sınavda bir takım usulsüzlükler yapılması son derece üzüntü verici. Yapanlar adına da, hakkı yenilen insanlar adına da, bu konunun açıklığa kavuşmasını, suçluların da en ağır şekilde cezalandırılmasını bir siyasetçi olarak talep diyorum" diye konuştu.

Devletin itibarını korumak adına soruşturmanın hakkaniyetli şekilde sonuçlanmasının en temel arzusu olduğunu aktaran Ünüvar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok sayıda mağduriyet. Bir yandan da karı-koca sınava giriyor bir öncesi sınavda 50-60'lı sonuçlar alırken, bir sonraki sınavda ne hikmetse karı-koca 100 tam puan ya da 100'e yakın puanlar alıyor. Burada garip bir takım oyunlar var. Bunların çok net ortaya konması gerekiyor."