ANKARA - Şubat ayı öğretmenlik başvuruları bugün başladı. Öğretmenliğe başvuru işlemleri, elektronik ortamda 4 Şubat'a kadar yapılabilecek. Atanan öğretmenler 10 Şubat'ta görevlerine başlayacak.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında, 105 alanda 10 bin öğretmen ataması yapılacak.

Öğretmenliğe başvurular için elektronik başvuru sayfası "İlk Atama", "Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama" ve "Milli Sporcuların Atanması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Başvuru Formunu kullanarak başvurularını yapacak.

Türkçe, ilköğretim matematik, fen ilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi yabancı dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarına başvuruda bulunacak adaylar atanacağı alanda KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek. 

Başvurular, 29 Ocak- 4 Şubat'ta kabul edilecek. Atamalar ise 6-7 Şubat'ta yapılacak. Atanan öğretmenler göreve 10 Şubat'ta başlayacak.

Taban puan 50 olacak

Başvurular için tüm alanlarda taban puan 50 olarak belirlendi. Bazı alanlardaki kontenjanlar ise şöyle belirlendi:

"Sınıf öğretmenliğinden bin 50, İngilizce bin, ilköğretim matematik öğretmenliği 751, Türkçe 675, fen bilimleri/fen ve teknoloji 597, sosyal bilgiler 529, Türk dili ve edebiyatı 503, beden eğitimi 422, matematik 415, okul öncesi öğretmenliği 402."