KARAMAN - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki 18 işçinin mahsur kaldığı kazaya ilişkin, "Şu anda ulaşabildiğimiz bir kardeşimiz yok" dedi.

Ermenek’te maden ocağında mahsur kalan işçilere ulaşmak için yürütülen çalışmalar hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan maden ocağı yakınlarındaki toplantı alanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yıldız, hem nefeslikten hem de desandreden pasa çıkışlarını düzenli bir şekilde aktarmaları gerektiğini söyledi.

Bir nevi bin 250, bin 300 metrelik maden ocağının altındaki bütün yapıyı belki de tek tek elden geçirmeleri gerektiğini ifade eden Yıldız, "Şu anki karşılaştığımız tablo bu" dedi.

Yıldız, şunları kaydetti:

"İşimizin kolay olmadığını dün söylemiştim, bugün bunun bir kez daha altını çizmek isteriz. Zamana ihtiyacımız olabilir. Ne kadar zamana ihtiyacımızın olduğunu da her geçen metreyle, her geçen yeni kabloyla beraber ancak o zaman belirleyebiliriz. Şu anki geldiğimiz nokta, tahmin ettiğimizin de daha üzerinde zor bir nokta."

Ocağa dolan suyun nereden geldiğine yönelik bir soru üzerine Yıldız, "İki ihtimal var, baraj seviyesinin düşük olmasından dolayı yağmur ve yüzey sularından dolayı deponun bir anda boşalması, diğeri de oradaki nehir tipinin ya da akarsunun oraya akıyor olması. Ama şu anda beslenmiyor" diye konuştu.

Bakan Yıldız, işçilerin bulunma ihtimali yüksek olan bölgeye girilip girilemediğiyle ilgili başka bir soru üzerine; "Bugün o bölgelere de giriliyor. Hem oksijen hem metan gazı hem de karbondioksit seviyeleri olduğu için orada çok daha dikkatli çalışılması lazım. Dün bir keşif yapıldı ancak henüz bir kardeşimize ulaşabilmiş değiliz" ifadelerini kullandı.

Yıldız, başka bir soru üzerine de arama-kurtarma çalışmalarında şu anda ulaşabildikleri bir işçi olmadığını bildirdi.