İSTANBUL

Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, ailesinin 21 Ocak'tan bu yana haber alamadığı Sierra'nın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Çalışmalar kapsamında, Sierra'nın 4 ay önce fotoğraf paylaşım sitesi ''İnstagram''dan tanıştığı, kendisini ''Taylan'' olarak tanıtan T.K. ile internet üzerinden yazışarak 21 Ocak Pazartesi günü Galata Köprüsü'nde buluşmak üzere sözleştiği ancak buluşmadığı belirlendi. 

Polis tarafından ifadesine başvurulan T.K'nın, Sierra ile yaklaşık 4 ay önce fotoğraf paylaşım sitesine ekledikleri fotoğraflara karşılıklı yorum yaparken tanıştıklarını, Sierra'nın İstanbul'a geldiği 8 Ocak Salı gününden sonra görüştüklerini, ikinci kez ise 20 Ocak Pazar günü buluşarak görüştüklerini söylediği kaydedildi. 

Üniversite mezunu olduğu öğrenilen 30 yaşlarındaki ''Taylan'' olarak bilinen T.K'nın, Sierra ile pazar günü buluştuklarında 21 Ocak Pazartesi günü için Galata Köprüsü'nde tekrar buluşmayı, Eminönü ve Sultanahmet'i gezerek fotoğraf çekmeyi planladıklarını, buluşma saati konusunda internet üzerinde sözleşmekte sorun yaşadıkları için Galata Köprüsü'ne gittiği halde Sierra ile buluşamadığını söylediği ifade edildi. 

Hakkında gözaltı işlemi yapılmadığı kaydedilen T.K'nın, Sierra'nın bulunması için yürütülen çalışmalar kapsamında tekrar ifadesine başvurulabileceği öğrenildi. 

Öte yandan, emniyet yetkilileri, bazı basın organlarında yer alan, Sierra'nın cep telefonunun 27 Ocak gecesi açıldığı, telefondan sinyal alındığı, yerinin tespit edildiği yönündeki bilgilerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Sierra'nın bulunması için güvenlik kamera görüntülerini derleyen emniyet biriminin, kadının 21 Ocak Pazartesi saat 12.10'da Galata Köprüsü'nde kaydedilmiş videolarını buldu. Bu görüntülerde Sierra'nın yalnız olduğu öğrenildi.