ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okulun öğretmenler odasında yaptığı açıklamada,  karne günü olması nedeniyle herkesin, öğrencilerin heyecanlı olduğunu düşündüğünü ancak kendisinin ve Milli Eğitim camiasının daha heyecanlı olduğunu söyledi.

Tüm öğrenci ve öğretmenlere yaz tatilinin hayırlı olmasını dileyen Avcı, "Yahya Kemal'e Ankara'nın nesini çok seviyorsun demişler, İstanbul'a dönüşünü demiş ya. Okulun en çok nesini seviyorsunuz, tatile gidişini" diye espri yaptı. 

Velilere bazı çocukların karnelerindeki notlarının beklentileri karşılamayabileceğini ifade eden Avcı, karnelerin bir anlamda çocukları motive etmek için düzenlenen belgeler olduğunu, tartışılmaz belgeler olmadığını o nedenle çocukları üzmemeleri gerektiğini söyledi. 

Avcı, "Öğretmenlerimizin bunları velilerle ilişkilerinde hatırlattıklarını biliyorum ama bir kere de biz hatırlatalım ki öğrencilerimiz rahat bir yaz tatili geçirsinler ve gelecek yıla daha iyi motive olmuş şekilde gelsinler. O nedenle tüm öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize sağlıklı huzurlu ve mutlu yaz tatili diliyorum. Bu vesileyle yarından itibaren üniversite sınavları başlıyor biliyorsunuz. Lisans Yerleştirme Sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

"Yaz tatiline giden öğretmenler küçük de olsa çam sakızı, çoban armağanı bir iyi haber de bekliyor olabilirler" diyen Avcı, öğretmenlerin yer değiştirme sürelerinin hesaplanmasında bu yıl 31 Aralık'ın esas alınacağını kaydetti.

Avcı, şöyle devam etti:

"Bununla birlikte zorunlu hizmet mağduru olarak kendilerini tanımlayan öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen olarak çalıştıkları süreler de zorunlu hizmeten sayılacak. Dolayısıyla bu konularla ilgili öğretmen arkadaşlarımızı rahatlatacak düzenlemeler yapmış oluyoruz. Yer değiştirme amaçlı olarak alan değiştirmiş olan  arkadaşlarımızın bulundukları yerlerde tekrar eski alanlarına geçmesi zor görünüyor. Çünkü, olan kadrolar ve önümüzdeki aylarda yapılacak sınavlarda buralar için yeni başvurular olacak ama özellikle sınıf öğretmenlerinden branşa geçen öğretmenlerimizin tekrar sınıf öğretmenliğine dönmek isteyenlere yeni atanacak öğretmen arkadaşlarımızın haklarını çok fazla zedelemeyecek şekilde onlara bir kontenjan açmaya çalışıyoruz. Ama sınıf öğretmenliği kadrosuna atanmak için bekleyen çok sayıda aday öğretmenimiz var. Dolayısıyla sınıf öğretmenlerinden branş değiştirmiş olanlar tekrar bulundukları yerlerde tümüyle herhangi bir koşul aranmaksızın sınıf öğretmenliğine dönerlerse o zaman bizim bu sene hiç sınıf öğretmeni almamamız lazım. O kadrolar o zaman onlara tahsis edilmiş olacak. Bu iki şey arasında bir denge hem yeni alacağımız sınıf öğretmeni adaylarının haklarını çok fazla zedelemeyelim, onarı fazla kısıtlamayalım ama yeni geçtikleri branşlarda çok mutsuz ve başarısız olan sınıf öğretmeni arkadaşlarımızın belli bir kontenjan dahilinde belli bölgelerde kendi sınıf öğretmeni alanlarına dönmesi için çalışma yapıyoruz."

Açıklamaların ardından Avcı, öğretmenlere teşekkür ederek hediyeler verdi.

Daha sonra öğrencilere karnelerini dağıtan Avcı, kurşun kalem, mp3 ile "Yürek Dede ile Padişah" ve "Serçe Kuş" isimli kitaplar hediye etti.