ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir haberde "kişilik haklarına saldırı, şeref, haysiyet ve onuruna yönelik tamamen gerçek dışı ve ağır ithamlarda bulunulduğu" gerekçesiyle açtığı davada, Sözcü gazetesi ve gazetenin muhabiri Ali Gülen'den 5 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Başbakan Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan ile gazetenin ve Gülen'in avukatı Muhammed Tarık Gündoğmuş katıldı.

Erdoğan'ın avukatı Sevencan, söz konusu haberde müvekkilinin kişilik haklarına saldırı mahiyetinde söz ve ifadelere yer verildiğini ve müvekkilinin kamuoyunda küçük düşürüldüğünü belirterek, tazminata hükmedilmesini istedi.

Gazetenin ve Gülen'in avukatı Gündoğmuş ise haberde Başbakan Erdoğan'a yönelik herhangi bir hakaret ve küçük düşürücü söz ve ifade bulunmadığını öne sürerek, davanın reddini talep etti.

Hakim Mustafa Çakmak, davayı kısmen kabul ederek, davalıların 5 bin lira manevi tazminatı, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle ödemesine karar verdiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, Ali Gülen'in gazetede 3 Ocak 2014'te yayımlanan bir haberinde Başbakan Erdoğan'ın  "kişilik haklarına saldırı, şeref, haysiyet ve onuruna yönelik tamamen gerçek dışı ve ağır ithamlarda bulunulduğu" gerekçesiyle Gülen ve gazeteden 20 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.