İSTANBUL - Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Genel Sekreteri Salih Çaktı, AA muhabirine son günlerin tartışma konusu olan sosyal medya ve sosyal medyanın tehditlerinden korunma konularında açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyanın tehditlerinden korunmaya yönelik alınabilecek en iyi tedbirin sosyal medya kullanıcıları bilinçlendirmek olduğunu vurgulayan Çaktı, sosyal medya alınacak en iyi tedbirin sosyal medya kullanıcılarını sosyal medya okur yazarlığı konusunda bilinçlendirmek olacağını söyledi.

USMED olarak alınabilecek alternatif tedbirler konusunda tavsiyelerde bulunan Çaktı, şunları kaydetti:

" Sosyal Medya alanında yapılacak akademik çalışmaların önü açılmalı ve destek sağlanmalıdır. Üniversitelerin iletişim fakültelerindesosyal medya dersi zorunlu hale getirilmelidir.  Devlet yöneticileri, sosyal medya üzerinde interaktif paylaşımlarla halkla iç içe olmalıdır. Sosyal Ombudsman’lık devreye sokulmalı, sosyal medya şikayet yönetimi yasalaşmalıdır. Devlet yapısının, tüm organlarıyla sosyal medyanın ruhuna  uygun şekilde entegre olması sağlanmalıdır."

Bu yasa çıkarılırken ölçüleri iyi konulmalıdır

Medya Derneği Genel Sekreteri ve Teknoloji Yazarı Deniz Ergürel ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu alanda olası bir kanunun  ifade özgürlüklerini engellemeyecek şekilde olması gerektiğini belirterek,  "Bu yasa çıkarılırken ölçüleri iyi konulmalıdır. Türkiye'de trafik sorunu var. Bir çok insan trafikte hayatını kaybediyor ama bu insanlar hayatlarını kaybetti diye yollar kapatılmıyor. Bu kazaların önlenmesi için trafikle ilgili birtakım düzenlemeler yapılıyor. Burada yapılacak en iyi şey eğitim ve bilinçlendirmektir. Sosyal medyayla ilgli düzenlemelerin de ciddi manada tartışılması ve bunun alt yapısının iyi yapılması gerekiyor. Aksi taktirde bu durum yanlış düzenlemelere sebep olabilir" dedi.