İZMİR

İzmir'in Konak ilçesinde silah ve el bombalarının ele geçirildiği araçtaki zanlılara ait kamerada yapılan incelemede, yaklaşık iki hafta önce Manisa'nın Soma ilçesinde askeri araca yönelik bombalı saldırıya ilişkin görüntülere ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, Basmane semtinde 3 gün önce polisin durdurduğu otomobilde el bombaları ve silahlar bulunması üzerine araçtaki 4 kişinin gözaltına alınmasının ardından başlatılan operasyonlarda 8'i İzmir, 5'i Manisa'nın Turgutlu ilçesi, 3'ü de Aydın, Mardin ve Batman'da yakalanan zanlılardan 3'ü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Savcılıkça serbest bırakılan 3 zanlının araç kiralama işi yaptıkları öğrenildi.

Kömürlükte patlayıcı ele geçirildi
Bu arada, terör örgütü PKK'nın kuryesi olduğu şüphesiyle uzun süredir takip edilen, dün gece gözaltına alınan A.K'nin, 45 gün önce bir gecekondunun kömürlüğüne gömdüğü 15 kilogram patlayıcı, 6 fünye, 2 uzaktan kumandalı anahtar sistemi ve cep telefonuna bağlı ateşleyici sistem ele geçirildi.

2 terörist PKK'nın dağ kadrosundan
Asayiş ekiplerinin, Ballıkuyu'daki uygulaması sırasında gözaltına aldığı araçtaki 4 şüpheliden 2'sinin ise PKK'nın dağ kadrosundan "Soro" kod adlı E.A. ile "Mervan" kod adlı S.Ö. oldukları belirlendi.

İki şüphelinin, parmak izi incelemesinden, daha önce Mardin'in Derik, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde farklı zamanlarda gerçekleştirilen bombalı eylemlerin failleri oldukları tespit edildi.

Terör örgütü PKK üyesi olduklarını itiraf eden şüphelilerin, Suriye'den yurda girdikten sonra karayoluyla Mardin üzerinden iki hafta önce Manisa'ya geldikleri, MOBESE ve güzergahtaki güvenlik kamerası kayıtlarından belirlendi.

Zanlıların, emniyetteki ifadelerinde terör örgütünün, "Türkiye'nin batısında sansasyonel eylem yapın" talimatını yerine getirmek üzere İzmir’e geldiklerini söyledikleri öğrenildi.

Şüphelilerden F.Y'nin de Nusaybin Belediyesinde kepçe operatörü olduğu ve teröristlerin çukur kazma faaliyetlerinde aktif rol aldığı iddia edildi.

Soma'daki patlamalar kamerada
Araçta bulunan kameranın hafıza kartında yapılan teknik çalışmada silindiği anlaşılan görüntülere ulaşıldı.

Görüntülerin, 28 Nisan'da Manisa'nın Soma ilçesinde askeri araca yönelik bombalı saldırıya ilişkin kayıtlar olduğu ortaya çıktı.