KAHRAMANMARAŞ - Paralel Yapı'nın kurduğu kumpas nedeniyle "rüşvet ve dolandırıcılık" suçlamasına maruz kaldığını öne süren Ömer Koca, hakkında açılan davalardan beraat ettiği için polisliğe dönmek istiyor.

Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulunu 1997'de bitiren ve Hatay Emniyet Müdürlüğünde 5 yıl çalışan Koca, buradan Şırnak'a tayin oldu, 2004'te hakkında "rüşvet ve dolandırıcılık" suçlamasıyla açılan idari soruşturma sonucu meslekten ihraç edildi.

İşsiz kalınca, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte memleketi Kahramanmaraş'a taşınan Koca, geçimini sağlamak için gazete dağıttı ve hamallık yaptı. Yargılandığı davalardan beraat edince mesleğe dönmek için Emniyet Genel Müdürlüğüne başvuran Koca'nın isteği reddedildi.

Eşinin çocuklarını alarak tek odalı evlerini terk etmesi üzerine oldukça zor günler yaşayan Koca, tüm umudunu Ankara Bölge İdare Mahkemesinden gelecek "mesleğe iade" haberine bağladı.  

"Sohbete davet ettiler ama kabul etmedim"

Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polisliğin çocukluk hayali olduğunu vurgulayarak, Paralel Yapı'nın attığı iftiralardan dolayı bu hayalin yarım kaldığını savundu. Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Bu insanların yaptıklarının yanlış olduğunu söylediğim için bana kumpas kurdular. Beni içlerine almak istediler ama ben her defasında karşı çıktım. Beni kullanmak istediklerinin farkındaydım. Sonra beni rüşvetle suçladılar. İlginçtir rüşvetle suçlandım ama dolandırıcılıktan yargılandım. Uzun bir yargılama sonucunda beraat ettim."

Görevi boyunca Paralel Yapı'dan hep uzak durduğunu anlatan Koca, "Cemaat adına işlem ve iş takipçiliği yapmayı kabul etmediğim için iftiraya uğradım. Beni sohbete davet ettiler ama kabul etmedim. Gitseydim devamında birtakım işlerin geleceğini biliyordum. Onlara itiraz ettiğim için bana kumpas kurdular" diye konuştu.

Paralel Yapı'ya hizmet eden polislerin rüşvet aldığını ileri süren Koca, bunları fark ettiği için sürekli yerinin değiştirildiğini söyledi.