SİVAS - Olaylarda yaşamını yitirenlerin aileleri ve yakınları ile bazı milletvekilleri, sanatçılar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin aralarında bulunduğu grup, Ethembey Parkı'nda toplandı. Grup, buradan sloganlar atarak Mevlana Caddesi güzergahından eski Madımak Oteli'nin bulunduğu sokağın girişine kadar yürüdü.

Burada polis barikatıyla karşılaşan grupta yer alan bazı kişiler, polislerin üzerine çok sayıda karanfil attı. Olaylarda yaşamını yitirenlerin aileleri ile milletvekilleri ve anma programını tertip komitesi üyelerinin polis barikatından Bilim Kültür Merkezi'ne geçişine izin verildi. Sivas olaylarında ölenlerin isimlerinin okunduğu anma programında, aileler, merkezin önüne karanfil bıraktı.

Olaylarda hayatını kaybeden sanatçı Hasret Gültekin'in eşi Yeter Gültekin, eski Madımak Oteli binası "utanç müzesi"ne dönüştürülene kadar Bilim ve Kültür Merkezi'ne girmeyeceklerini söyledi.

"Madımak müze olmadan Alevi açılımı olmaz. Alevi açılımının başlangıç noktası, Madımak'ın müze olmasıdır" diyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, demokrasiye inanan Aleviler olarak hükümetle, devletle her zaman görüşmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise sadece insanca, özgürce yaşamak istediklerini vurgulayarak, Sivas olayları davasının zaman aşımına uğramasının hesabını soracaklarını söyledi.