İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde vatandaşların özlemle beklediği belediye hizmetlerine kavuşması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Yapılan görevlendirmenin ardından Cizre Belediyesince 22 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan çocuk oyun, yürüyüş ve spor alanlarının da bulunduğu parkın çalışmaları sona yaklaşırken, Silopi Belediyesi ise ilçeden geçen 5 kilometre uzunluğundaki dereyi temizledi.

Cizre Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Adanurtarafından ilçeye yeşil alan kazandırmak ve vatandaşların dinlenebileceği parkların yapımı için çalışmalara hız verildi.

Bu kapsamda Sur Mahallesi'nde 22 bin metrekarelik yerde çocuk oyun, yürüyüş, spor ve araç park alanlarının da bulunduğu modern bir park yapımı için başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Kaymakam Adanur yaptığı açıklamada, ilçedeki yeşil alan eksikliğini gidermek ve ilçeye yeni görünüm kazandırmak için Cizre'nin dört bir yanında çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sur Mahallesi'ndeki çalışmaların tamamlanarak parkın hizmete sunulması halinde Cizre halkının yeni ve modern bir parka kavuşacağını dile getiren Adanur, "22 dönüm alan üzerinde inşası devam eden park çalışmasında basketbol ve voleybol sahası, çocuk parkı, fitness aletleri, mescit ve 5 bin 500 metrekare yürüme parkurunun yanı sıra 12 bin metrekarelik yeşil alan ile 575 bitki çeşidi yer alacak. Park modern bir görünümde olacak." ifadelerini kullandı.

Silopi

Öte yandan KHK ile görevlendirme yapılan Silopi Belediyesince, ilçeden geçen 5 kilometre uzunluğundaki dere temizlendi.

Bazı vatandaşların, ilçeden geçen 5 kilometre uzunluğundaki dereye kanalizasyon aktığını ve çevreye kötü koku yayıldığını belirterek belediyeye başvurması üzerine Silopi Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Savaş Konak, söz konusu derenin temizlenmesi talimatını verdi.

Bu kapsamda Silopi Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerince 4 yıl aradan sonra ilk kez temizlik çalışması başlatıldığı belirtilen dereden iş makineleri ile hafriyat, kum ve çöp çıkarıldı.

Dere yatağında bulunan bazı menfezlerin de PKK'lı teröristlerin patlayıcı tuzaklamasının önlenmesi amacıyla temizlendiği belirtildi.

Silopi Belediyesince bir süre önce de PKK'lı teröristlerin zarar verdiği kanalizasyon hattı onarılmış, 24 metre boru döşenmişti.