ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak ve Diyarbakır'da 16 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda dün 9 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, iki el yapımı patlayıcı imha edildi, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, üç av tüfeği ve 12 fişek ele geçirildi.

İlçede teröristlerce kurulan iki barikat kaldırıldı, iki hendek kapatıldı. Cizre'deki operasyonlarda şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 277 oldu.

Güvenlik güçleri, dün Silopi'de de 32 el yapımı patlayıcıyı imha etti. İlçede ayrca iki roketatar ile bu silaha ait 26 mühimmat ve sevk fişeği, 31 el bombası, 1 makineli tüfek, 22 Kalaşnikof piyade tüfeği, 121 şarjör, 3 bin 251 fişek, 9 av tüfeği ile 105 av tüfeği fişeği, 4 el dürbünü, 4 gece görüş dürbünü, 13 telsiz, 9 sırt çantası ve 8 gaz maskesi ele geçirildi.

Sur'da 7 terörist öldürüldü

Şanlıurfa'da dün bölücü terör örgütü mensubu 1 kişi, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda da 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. İlçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 94'e ulaştı.

Üç el yapımı patlayıcının imha edildiği ilçede, teröristlerce kurulan beş barikat kaldırıldı.

Silvan'da ise yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında durdurulan bir araçta yapılan aramada 10 Kalaşnikof piyade tüfeği ile 32 şarjör ve 3 bin 424 adet fişek ile bir kanas keskin nişancı tüfeği, bu silaha ait beş şarjör ve bin 13 fişek, iki roketatar mühimmatı ile bir silah dürbünü ele geçti. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü DAEŞ'e operasyon

Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonda, DAEŞ terör örgütüne mensup olduğu değerlendirilen 21 kişi gözaltına alındı. Kilis'te ise Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 8 kişi yakalandı.