ANKARA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Hatay'da, Türkiye-Suriye hududu, 2. Hudut Alay Komutanlığı Ziyaret Hudut Karakol sorumluluk sahasında, hudut unsurlarınca gerçekleştirilen devriye görevi sırasında, stabilize yolda şekil bozukluğu olduğu tespit edildiği ve yapılan kontrolde üç parça halinde toplam 600 m uzunluğunda boru hattı bulunduğu belirtildi. Açıklamada, bulunan boru hattının Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak, kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi.

Kıyıgören Hudut Karakol sorumluluk sahasında, yine hudut unsurlarınca gerçekleştirilen devriye sırasında, Suriye'den Türkiye’ye doğru Asi Nehri üzerinden geçen boru hattı tespit edildiği bildirildi. Türkiye'ye uzanan ve yaklaşık bin metre uzunluğundaki boru hattının, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak, kullanılmaz hale getirildiği vurgulandı.

Açıklamaya göre, Şehit Çavuş M.Özeker Hudut Karakol sorumluluk sahasında, devriye görevi sırasında Reyhanlı/Beşarslan Köyü bölgesinde ve Suriye hudut hattında mazot kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen boru hattı tespit edildi. Açıklamada, "Beş metrelik kısmı Türkiye tarafında bulunan boru hattının, Suriye tarafına doğru devam eden kısmı çekilmiş ve yaklaşık olarak 300 metre olan boru hattı kesilerek imha edilmiştir" ifadesine yer verildi.

Sınırda kaçakçılık girişimi engellendi

Şanlıurfa'da, Türkiye-Suriye hududu, 3. Hudut Alay Komutanlığı Esentepe Hudut Karakol sorumluluk sahasında, yedi kişinin Suriye'den Türkiye, üç kişinin de Türkiye'den Suriye istikametine yaklaştığının tespit edilmesi üzerine, Ani Müdahale Mangası (AMM) bölgeye sevk edildi.

Açıklamaya göre, "dur” ikazında bulunulması ve bu kişilerin ikaza uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açıldı. Buna karşılık Suriye tarafından AMM'ye de 5 el ateş edildi. AMM'nin karşılık verdiği olayda, Suriye istikametinden gelen bir kişi yakalandı. Diğer dokuz kişi ise geldikleri istikamete kaçtı. Bir kaçakçılık girişiminin engellendiği bildirilen açıklamada, 12 koli içerisinde 84 kilogram uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirildiği kaydedildi.