İZMİR 

İzmir Valiliği, ÖSYM tarafından düzenlenen memurluk ve üniversite sınavlarına, sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan terör örgütünün şehir yapılanması KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik İzmir merkezli gerçekleştirilen operasyonda, 34 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, LYS, KPSS ve KPDS gibi ÖSYM tarafından yapılan sınavlara daha önce girerek başarılı olmuş suç ve terör örgütü ile ilintili olan ''joker'' tabir edilen kişilerin, başkalarının yerine sınava girdiği, bugüne kadar 141 eylemin gerçekleştiği, 28 kişinin kamu kurumlarına bu yöntemle yerleştirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, ''KPSS sınavında sahtecilik yapan 34 şüpheli yakalandı'' denildi.

Açıklamada, ''Yöntem olarak belli dallarda başarılı olan öğrencileri 'joker' olarak kullandıkları ve belirlenen şahısların yerlerine 20 bin dolar civarında para alarak, sahte kimlik yaparak başvuruda bulundukları ve böylelikle ÖSYM tarafından yapılan sınavlara katıldıkları ve başarılı oldukları tespit edilmiştir'' ifadelerine yer verildi.