İZMİR

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan Atalay Filiz ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan İzmir Cinayet Büro Amiri Vedat Yaylalı, açığa alındı.

Atalay Filiz'in yakalanmasının ardından birlikte çekilmiş fotoğrafının sosyal medyada paylaşılması sonrası İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından hakkında soruşturma açılan Başkomiser Yaylalı'nın açığa alındığı belirtildi.

Sosyal medyanın yanı sıra basında yer alarak kamuoyunun tepkisini toplayan fotoğrafın az sayıda müdür ve amirin bulunduğu anlık mesajlaşma grubundan paylaşıldığı tespit edildi.

Fotoğrafın, "katil zanlısının İzmir'de yakalandığını göstermek üzere" çekilerek paylaşıldığı, kapalı gruptan paylaşılan fotoğrafın sosyal medyaya nasıl sızdırılığına yönelik soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Fotoğrafın ilk olarak Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yayınlanmasının da soruşturmada ele alındığı ifade edildi.

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz'in 12 Haziran'da İzmir'in Menderes ilçesinde bir minibüste yakalanması sonrası Başkomiser Yaylalı ile birlikte görüldüğü fotoğrafın sosyal medya ve internet sitelerinde yayınlanması tepkiyle karşılanmıştı.