İSTANBUL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Brezilya'da Kamerunlu kaçak yolcuyu denize atarak cinayete teşebbüs, işkence ve ırkçılık suçlarından yargılanan Şeref Kuru gemisinin mürettebatının serbest kalmalarına ilişkin, ''Olayın ardından Büyükelçilik, Bakanlığımız, Dışişleri herkes seferber oldu. Bir iftira yüzünden vatandaşlarımız orada sıkıntı yaşadılar. Bunlar geride kaldı'' dedi.


Brezilya açıklarında kaçak bir yolcuyu denize attıkları iddiasıyla 5 ay önce sorgulanan ve gözaltında tutulan Türk denizciler İhsan Sönmezocak, Orhan Satılmış, Ramazan Özdamar, Zafer Yıldırım ve Gürcistan uyruklu Mamuka Kırkıtadze, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Türk denizcilerinin yurda dönmesinin ardından firma sahibini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Yıldırım, olayın başından beri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük hassasiyet gösterdiğini, kendilerine talimat vermiş olduğunu kaydetti. 
Bakan Yıldırım, ' Bir iftira yüzünden vatandaşlarımız orada sıkıntı yaşadılar.'Bu bir iftiradır, büyük bir iftirayla karşı karşıya arkadaşlar, buna müdahale edin' dedik. Onlar da bunu dikkate aldılar. Nihayet gerçek ortaya çıktı. Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun'' dedi.