ESKİŞEHİR

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandığını bildirerek, "Özel, resmi bütün okullarımızda yüzde 60'da değil, yüzde 50+1 velilerimiz ne istiyorlarsa onu tercih edebilecekler. Böylece serbest kıyafet uygulaması gerçekten daha da serbestleşmiş oldu" dedi.

Avcı, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (EESOB), Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, velilerin ve öğretmenlerin, "Serbest kıyafete devam edilsin ama serbest kıyafet seçim seçenekleri, arasında formada olsun. Tıpkı özel okullarda olduğu gibi" talebini okullarda serbest kıyafet yönetmeliğiyle, gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özel okullarda yönetmeliğe göre, verilerin yüzde 60'ının talebi doğrultusunda, öğrencilerin forma seçebildiklerini kaydeden Avcı, şöyle konuştu:

"Şimdi, özel, resmi bütün okullarımızda yüzde 60'da değil, yüzde 50+1 velilerimiz ne istiyorlarsa onu tercih edebilecekler. Böylece serbest kıyafet uygulaması gerçekten daha da serbestleşmiş oldu. Bu seçeneklerin arasında forma da katılmış oldu. Ben kız çocuğu velilerimizin bu konudaki şikayetlerini, beklentilerini bildiğim için bunu özellikle annelerle paylaşmak istedim."