Medicana Çamlıca Hastanesi’nden TÜRKÖK’e anlamlı destek…

Medicana Çamlıca Hastanesi & Kızılay & TÜRKÖK işbirliği kapsamında yürütülen bağış kampanyası; 21 Nisan Perşembe günü hastane içerisinde kök hücre bağışı ve bilinci konusunda verilen eğitim semineri ile başladı. Türkök yetkilileri tarafından, yeni kurulan bu sistem ve merak edilen soruların yanıtlandığı seminere hastane yöneticileri ve çalışanları yoğun ilgi gösterdi. 
Medicana Çamlıca Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan da konunun önemine dikkat çekmek için kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Dr. Gürkan; tıp fakültesine öğrenci olarak başladığı dönemlerde kan ihtiyacının çok daha fazla olduğunu hatırladığını ve Türk Kızılayı’nın bu konudaki her girişimine destek verilmesi gerektiğini bildirerek sözlerini tamamlarken; “yeni hayata geçirilen kök hücre bağışı yöntemiyle kemik iliği bekleyen ve ciddi kısmı çocuklardan oluşan bir hasta grubunun tedavi fırsatı yakalayabileceği için daha fazla katılımcı ile sistemin desteklenmesi gerektiğini belirtti.




SANATÇI NADİDE SULTAN’DAN PROJEYE DESTEK

Sanatçı Nadide Sultan hayat veren bu projenin önemine dikkat çekmek için değerli katılımları ile projenin en büyük destekçisi oldu. Ünlü sanatçı Medicana Çamlıca Hastanesi Diyaliz Merkezini ve organ nakli olmuş olan hastaları ziyaret ederek onlar ile sohbet etme fırsatı yakaladı.