Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında şehit olan vatandaşların yakınları ve gazi olan vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında güncel bilgileri paylaştı. 

Kaya, şehit yakınları ve gazilere destek olmak amacıyla başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na ilişkin, Bakanlık olarak vatandaşların mağdur olmaması için gerekli bütün yasal düzenlemeleri yaptıklarını ama yardımda bulunmak isteyen vatandaşlardan da yoğun bir talep aldıklarını belirtti.

Kaya, "Vatandaşlarımızdan hem bize hem Başbakanlığa çok yoğun bir talep geldi. 'Sizler devlet olarak elinizden geleni yaptınız ama biz de bir katkı sağlamak istiyoruz.' dendiği için, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Başbakanlık genelgesiyle birlikte bizim koordinasyonumuzda böyle bir kampanya başlatıldı. Şehit yakınlarımızın gazilerimizin emanetlerine milletimiz, vatandaşımız da sahip çıkmak istediği için böyle bir kampanya başlatıldı." ifadesini kullandı.

Bakanlığın internet sitesinde kamu bankalarından ve katılım bankalarından açılan hesapların yayınlandığını hatırlatan Kaya, "Çok ciddi de bir destek geldi kampanyaya. SMS'le de bağış yapılabiliyor. O günün tarihi olan '1507'ye, '15 TEMMUZ' yazarak SMS gönderirse vatandaşlarımız, 5 lira destekte bulunmuş oluyorlar."dedi.

Kaya, hükümetin şehitlerin emanetlerine her zaman sahip çıktığını ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceklerini, vatandaşların da bu kampanya üzerinden şehit yakını ve gaziler için bağışta bulunabileceklerini belirtti.

"Şehit ve gazilerimizin her zaman yanındayız"

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece Bakanlık bünyesinde bir kriz masasının kurulduğunu anlatan Kaya, ilgili tüm genel müdürlerin ve daire başkanlarının vatandaşların yanında olduğunun altını çizdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, o geceden itibaren tüm şehit yakınları ve gazilerin yanında olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Onların yanındayız, ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Destek sağlıyoruz. Her zaman şehit yakınlarımızın, gazilerimizin yanındayız. Gerekli yasal düzenlemeyi de zaten yaptık. Bu bağlamda 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan gazi olan vatandaşlarımız, yasal olarak da şehitlerimizin gazilerimizin haklarından faydalanacaklar."