MALATYA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldıkları hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç (25) ile Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş, son yolculuklarına uğurlandı.

Kılınç'ın cenazesi, Malatya'da Şehir Mezarlığı'ndaki işlemlerinin ardından helallik alınmak üzere Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin annesi Nazife, babası Tayyar ve hamile eşi Ceyda Kılınç, tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Anne Nazife Kılınç "Dik duracağım Mehmedim. Anan öleydi Mehmedim" şeklinde ağıt yaktı.

Şehidin eşi Ceyda Kılınç, helallik istendiği sırada rahatsızlanarak ambulansta tedavi altına alındı.

Şehit Kılınç'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra askerlerin omuzlarında mahalle meydanında kurulan katafalka konuldu. Şehidin ailesi burada da tabuta sarılarak, gözyaşı döktü.  Törene katılan çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Şehit Aktaş'ın asker kardeşleri cenaze törenine katıldı
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş ise memleketi Adana'nın Feke ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Adana'da asker hastanesinden alınan şehidin naaşı, askeri araçla Feke'nin Akoluk Mahallesi'ne getirildi.

Burada düzenlenen cenaze töreninde, şehidin uzman çavuş kardeşleri Orhan ve Faruk Aktaş da hazır bulundu. Tören alanına gelen şehidin annesi Elif Aktaş, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Oğlunun, en son 10 gün önce kendisini ziyarete geldiğini belirten Aktaş, "Geldi, helallik istedi. Eve Türk bayrağı astı, gitti. İki gün önce de telefonla aradı, Anneler Günü'mü kutladı. 'Annem, üniformamı çok seviyorum, bana çok yakıştı' demişti." dedi.

İl Müftüsü Arif Gökçe'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, mahalle mezarlığında babasının kabrinin yanında toprağa verildi.