Kilis'te, dün Suriye'den atılan roket mermilerinin patlamayan mühimmatını imha sırasında şehit olan polis memuru Murat Mimiroğlu için tören düzenlendi.

Kilis İl Emniyet Müdürlüğündeki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu alana getirildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, törende yaptığı konuşmada, Türk polis teşkilatı olarak acı bir gün yaşadıklarını belirtti.

Şehit Mimiroğlu'nu tanıdığını, fedakarlığı ve görev aşkıyla örnek gösterilen birisi olduğunu anlatan Özdemir, "Bu değerli kardeşimizi maalesef kaybetmiş bulunuyoruz. Kendisi Şırnak ilinde görevini yaparken gerek orada görev yapanlar tarafından gerekse yakın arkadaşları tarafından fedakarlığı ve görev aşkı itibarıyla örnek gösterilmiştir." dedi.

"Ayın Polisi" seçilmişti

Özdemir, Mimiroğlu'nun İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede haziran ayında "Ayın Polisi" seçildiğini söyledi.

Türk milletinin bağrından çıkan güvenlik görevlilerinin ülkenin birlik ve beraberliği için her türlü fedakarlığı gösterdiğini vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

"Ülkenin birlik beraberliği için ilimizde görev yapan personelimiz, bu aziz beldenin huzur ve refahı için hangi kaynaktan gelirse gelsin her türlü terör eylemine karşı gözünü kırpmadan inançla azimle ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edecektir. Şehadetiyle Allah'ın Resulü'ne komşu olmuş Murat Mimiroğlu kardeşimiz, bizim için de önemli olacaktır. Bu sebeple ister PKK, PYD ya da YPG olsun, ister DAEŞ ya da FETÖ olsun kaynağı nereden gelirse gelsin, ister içeriden isterse dışarıdan besleniyor olsun bu aziz milletin bekası için, bu memleketin, bu ülkenin aziz evlatları her türlü fedakarlığı göstermeye devam edecektir. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimize, ailesine ve teşkilatıma başsağlığı diliyorum."