Adana'da, PKK yandaşlarının düzenlediği izinsiz gösteriye müdahale ederken açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Mustafa Yeli için tören düzenlendi.

Valilik bahçesine getirilen Yeli'nin naaşı, katafalka konuldu. Törende saygı duruşunda bulunuldu, Yeli'nin özgeçmişi okundu.

Tören, Adana Müftüsü Arif Gökce'nin dua etmesiyle sona erdi.

"Anneler ayakta durdukça Mustafa da ayakta duracak"

Törene katılan şehidin babası Nurettin ve annesi Funda Yeli'yi, Vali Mahmut Demirtaş ve Emniyet Müdürü Osman Ak teselli etti. Anne Yeli, "Anneler ayakta durdukça Mustafa da ayakta duracak. Yıkılmayacağım. Uyan Mustafa, kanın yerde kalmayacak" diye gözyaşı döktü. Anne Yeli, tören sırasında oğlunun tabutuna asker selamı verdi.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi'nde izinsiz gösteri düzenleyen ve polisin dağılmaları yönündeki çağrılarına molotofkokteyli ve taşlarla karşılık veren PKK yandaşlarına, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilmişti. Çevik kuvvette görevli polis memuru Mustafa Yeli, göstericilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.