BURSA/HATİCE DURDU - Osmangazi Belediyesi’nin, kentin geleceğinin planlanması ve yeni projeler geliştirilmesi aşamasında çok önemli bir yere sahip olan ‘Şehircilik Akademisi’ Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edildi. Akademi, Osmangazi’nin tescilli markası oldu. 
Osmangazi ve Bursa’nın yapılaşma sorunlarına çözüm üretmek, tarihi, kültürel ve doğal mirasını koruyarak yeni ve modern yaşam alanları oluşturup, kentsel dönüşümü sağlamak amacıyla Osmangazi Belediyesi tarafından kurulan ‘Şehircilik Akademisi’, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edildi.
Şehircilik Akademisi’nin, Osmangazi’de kurumsallaşma adına atılmış çok önemli bir adım olarak değerlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Akademi, yeni yaşam alanları oluşturmanın yanı sıra toplumsal farkındalık oluşturmak, dönüşüme topyekun katkı sağlama bilinci kazandırmayı da hedefliyor. Toplumsal farkındalık için Sivil Toplum Örgütleri, Üniversiteler ile ortak çalışma yürütüyoruz” dedi. Dündar; “Osmangazi’nin ve Bursa’nın yapılaşma sorunlarına çözüm üretmek, tarihi değerlerini koruyarak yeni ve modern yaşam alanları oluşturmak, bölgeye artı değer katacak projeleri oluşturarak hizmete sunmak, bunların sonucunda da uzun vadede tüm Bursa için düşülen kentsel dönüşümü sağlamak amacı ile kurulan Şehircilik Akademisi, Osmangazi Belediyesi bünyesinde kurulmuş girişimci ve idealist bir organizasyondur. Biz de, bu önemli organizasyonu, bir marka olarak Osmangazi Belediyesi adına tescil ettirdik” diye konuştu.
Şehircilik Akademisi kapsamında, Osmangazi’de kent mimarisinin de çağdaş normlara uygun hale getirildiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin, Belediye tarihindeki en prestijli projelerinden olan katlı otoparklar ve Pazar alanları, mimari tarzı ile fark yaratırken, kentin çehresini de değiştiriyor” diye konuştu.