ORDU - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Devlet olarak bütün vatandaşlarımızın seçim güvenliğini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah güvenlik içerisinde seçim yapılacağını ümit ediyoruz" dedi.

Kurtulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokraside insanların oyunu almak için önce onların gönüllerinin alınması gerektiğini belirterek, "İnsanların gönlünü kazanmadan oyunu alsanız ne fayda, almasanız ne fayda" diye konuştu.

CHP'yi eleştiren Kurtulmuş, "CHP'nin yapmış olduğu sandık baskılarını bugün 2015 yılında kimse yapmaya kalkmasın. Şu köprünün altından çok sular geçti. Hiç kimse böyle birtakım tehditlerle kendi oyunu vermez ve yönlendirmez. İnsanların zorla oyunu alsanız da bundan bir fayda çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, seçim güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Devlet olarak da biz bütün vatandaşlarımızın seçim güvenliğini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah güvenlik içerisinde seçim yapılacağını ümit ediyoruz. Ama bu baskıların, insanlara şu partiye oy vermezseniz şöyle olur, bu köyden şu sonuç çıkmazsa böyle olur, hatta bazı yerlerde 'sandık sandık kimlerin oy verdiğini biliyoruz', 'bu sandıklarda oy çıkmazsa şöyle olur' diye baskı yapmak çağ dışı bir yöntemdir. Bu, demokrasi ile bağdaşmaz."

HDP'nin barış yanlısı bir siyaset gütmek istediğini ve batıda yaptığı propaganda da samimi olduğunu açıkça ilan etmesi gerektiğini vurgulayan Numan Kurtulmuş, "Seçime şurada 2 gün var. Burada bunu dostça bir çağrı olarak yapıyorum. Eğer bu baskılardan HDP de rahatsızsa kalksın bunu ilan etsinler. Desinler ki 'biz bu baskıların bizim adımıza yapılmasına razı değiliz. Vatandaş nasıl istiyorsa öyle oy versin' desin. O zaman demokrasi gerçekten çalışmış olur" diye konuştu.

Paralel Devlet Yapılanması ile mücadele

Paralel Devlet Yapılanması ile mücadele çalışmalarına değinen Kurtulmuş, "Bu, bir süreç. Bu, bugünden yarına bitecek bir süreç de değil. Paralel Yapı'yla mücadele, zevk olsun diye ya da siyaset olsun diye ortaya atılmış bir mesele değildir" dedi.

Kurtulmuş, bu yapılanmanın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde devletin yönetim birliğini zedeleyen, yönetim prensibini bypas ederek paralel bir emir komuta içerisinde hareket eden illegal bir örgütlenme olduğunu aktarda.

Bunun devlet içerisinde şu ya da bu şekilde yıllar içerisinde oluşmuş uzantılarının devlete zarar vermeden uzaklaştırılacağını belirten Kurtulmuş,  konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Zarar veremez hale getirilecektir. Bu ne AK Parti'nin tek başına vazifesidir ne de bu tek başına siyasetin vazifesidir. Siyaset burada siyasi kararlılıkla yoluna devam eder ama sonuç olarak her demokratik devlet, demokratik meşruiyetini korumak için seçilmişlere verilmiş olan yetkinin başkaları tarafından gasbedilerek, bypas edilmesine müsaade etmez. Dolayısıyla burada uzun soluklu bir mücadele olacak. Bu mücadele inşallah Türkiye'de milletin lehine sonuçlanacaktır, demokrasinin lehine sonuçlanacaktır. Bu amaçla yola devam ediyoruz. Bu, bugünden yarına bitecek bir iş değil. Yıllar içerisinde devam edecek bir mücadele."