BURSA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Bursa il başkanlığı tarafından düzenlenen, ''Siyaset Akademisi''nde yaptığı konuşmada, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde meydana gelen patlamaya ilişkin olarak, ''Özellikle bu tür eylemlerin bir ülkenin büyükelçiliğine karşı yapılmış olması, aynı zamanda siyasi bir içerik taşıdığını da göstermektedir'' dedi.

DHKP-C terör örgütünün işlediği suçlara ilişkin bilgiler veren Arınç, ''Örgütün asıl amacı, mevcut anayasal düzeni silahlı halk ayaklanmasıyla yıkmaktır. Yerine de Marksist Leninist bir ülke, düzen kurmaktır, bir komünist rejimi meydana getirmektir'' ifadelerini kullandı.

Arınç, Sabancı suikastinden de aynı örgütün sorumlu olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, büyük devlet olmasını hazmedemeyen, kendi batıl ideolojileri için bunu gerçekleştirmeye çalışanlarla bazı ülkelerin de Türkiye üzerindeki hesaplarını maalesef gerçekleştirmek için Türkiye'yi güçsüzleştirmek, itibarsızlaştırmak için halkta panik, korku, tedhiş, terör meydana getirerek, maalesef en çok PKK'da gördüğümüz gibi ülke içinde bir bölücü düşüncenin hakim olmasını temin etmeye çalışmak, maksatları gelmiş ve devam etmektedir.''

Arınç, ''Şüphesiz bu örgüt de çökertilecektir, eylemlerine son verilecektir. Sıkı bir takiple eylem yapmaları önlenecek, muvaffak olurlarsa da arkasından ciddi bir takiple adalet önüne çıkartılacaklardır'' şeklinde konuştu.

''Irkçılık tartışmaları''


Daha sonra AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen, ''Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek Konferansı''na katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, burada yaptığı konuşmada, ''TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan ırkçılık tartışmaları''na değinerek, ''Son günlerde Mecliste birilerinin konuşmasıyla başlayan tartışma, eğer bir hastalıksa bu hastalığın ilacı, Akif'in şiirlerinde gösterdiği kavmiyetçiliği reddeden ama birleşmeyi, kardeşliği, dostluğu inanç beraberliğini esas alan anlayıştır'' dedi.