İSTANBUL

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarının, Fransa'nın şahsında herkese yönelik olduğunu belirterek, saldırın G20 ülkelerinin sorumluluğunu bir kat daha artırdığını kaydetti. 

Dilipak, yaptığı yazılı açıklamada, G20 Liderler Zirvesi'nin başladığı gün gerçekleşen bu saldırının diktatörlük, savaş ve terör sarmalının bataklığa çevirdiği bir bölgede hayat bulan terörün artık kendi kabuğunu kırarak zincirinden kurtulmuş bir halde çevresine saldırdığını gösterdiğini ifade etti. 

G20 ülkelerinin bu kötü gidişe dur demek için üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkati çeken Dilipak, şunları kaydetti:

"İnsanların kan ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet üretmeye kalkacak olanlar bu cinayetin suç ortağı olacaktır. Bu kanlı cinayeti sadece şeytanla iş birliği içindeki terör örgütlerini suçlayarak durduramayız. Herkesin bu işler bu noktaya gelene kadar nerede durduklarını sorgulamaları gerekir. G20 liderleri, Paris'te bugün yaşananların yarın dünyanın başka yerlerinde de yaşanabileceğini, terörün kendilerini hedef alabileceğini hesaba katmalıdırlar. Ve yine hatırlatalım ki, benzer olaylar, Gazze'de, Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Mısırda, Libya'da ve dünyanın daha başka bir çok bölgesinde, Nijerya'da, Çad'da her gün yaşanıyor."