Sadakataşı Derneği ile Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) 3 No'lu İstanbul Şubesi, Myanmar'dan Bangladeş'e göç eden Arakanlı Müslümanların yaşadığı Jamtoli mülteci kampında sıcak yemek dağıttı.

Sadakataşı Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Bangladeş'te Arakanlı mültecilerin yaşadığı Jamtoli kampına ulaşan derneğin acil yardım ekipleri, yaklaşık 80 bin kişinin yaşadığı kampta 600 kişiye pirinç ve etten oluşan sıcak yemek dağıtımını düzenli yapmaya devam edecek. Bölgede yaşanan gıda sorunu ve kampların yetersiz kalması sebebi ile gerçekleştirilen yemek dağıtımı kampta yaşayan mültecilerin yüzünü güldürdü.

Açıklamada, Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Hasbal'ın şu sözlerine yer verildi:

"Olayların başladığı 25 Ağustos itibarıyla yardım faaliyetlerine kesintisiz devam ediyoruz. Bölgede büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Myanmar tarafından Bangladeş'e geçmeye çalışan yüzlerce insan sınırda bekletiliyor. Bölgede salgın hastalıklar artmış durumda ve gıda bulmada sıkıntı çekiliyor. Derneğimiz düzenli olarak 600 kişiye pirinç ve etten oluşan sıcak yemek kumanyası dağıtımı gerçekleştirecek. Arakanlı mülteciler için gerekli her türlü yardım, Sadakataşı Derneği tarafından ara verilmeden sağlanacak."