Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda yaralananlar ilçedeki ve Hatay'daki hastanelere kaldırılıyor. Patlamalarda belediye binası ve bölgedeki çok sayıda bina ile araç zarar gördü.
Bu arada patlamaların olduğu Belediye ve Cumhuriyet Caddesinde ekipler incelemelerini sürdürüyor.
İlk patlamanın Reyhanlı Belediye binası önünde meydana geldiği bu patlamadan 15 dakika sonra da PTT binasının bulunduğu Cumhuriyet Caddesinde ikinci patlamanın yaşandığı belirtildi.
Güvenlik koridoru oluşturulan bölgeye takviye ekipler sevk edildi.
İlk bilgilerde 4 ölü, 18 yaralı olduğu ifade edilirken, daha sonra ölü sayısının 40 civarında olduğu, yaralı sayının ise 100’ yükseldiği bildirildi. Yaralıların 29’unun durumunun çok ağır olduğu belirtildi.
İncelemelerde bulunmak üzere Mardin'de bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve gazetecilerle öğle yemeği sırasında Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamayı öğrendi.
Patlamayla ilgili telefonla bilgi alan Güler, daha sonra gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.
Güler, saat 13.55 sıralarında Reyhanlı Belediye binası önünde ve PTT binasının olduğu yerde 2 bombalı aracın patladığını belirtti.
İçişleri Bakanı Güler, "Gerekli güvenlik önlemleri itibarıyla Valimiz şu anda olay yerine intikal etti. Ben gerekli talimatları Jandarma Genel Komutanımıza ve Emniyet Genel Müdürümüze intikal ettirdim. Civardan da oraya doğabilecek paniği önlemek için her türlü kuvvet sevkiyatı yapılıyor" diye konuştu.
Güler, kendisinin de en kısa sürede olay yerine intikal etmenin hazırlığını yaptığını ve olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü bildirdi.