MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya'yı ziyaret ederek, "Paralel Yapı" tarafından yasadışı dinlendiği iddia edilen 7 bin kişilik listede kendisinin kullandığı iki telefon numarasının bulunduğunu belirtti.

3 yıl boyunca anayasaya ve hukuka aykırı şekilde dinlendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunan İnanç, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Selam Terör Örgütü" diye daha önce adını duymadıkları bir örgütün mensubu olarak dosyadaki 13 numaralı tapede adının geçtiğini söyledi.

Bir üniversitenin rektörü olarak 6 yıldır büyük bir özveriyle kentte görev yaptığını açıklayan İnanç, şöyle konuştu:

"Evimize gitmek için zaman bulamadığımız bir ilde terör örgütü mensubu olarak tanımlanmak gerçekten kabul edilebilir ve saygı duyulabilir bir karar değil. Bu nedenle her şeyden önce izzetimizi ve onurumuzu korumamız gerektiğine inandık. Bu bağlamda hukuksuz olarak anayasa ve mevcut yasalara aykırı şekilde bizi dinleyen kim varsa, hangi kişi, kurum ve kuruluş varsa tamamından şikayetçi olmak üzere suç duyurusu dilekçemizi verdik."

Konunun peşini bırakmayacaklarını, mesai kavramına takılmadan kapasite üstü çalışan bir kurumun tüzel kişiliğini temsil eden rektör olarak böyle bir suçlamayı kabul edemeyeceğini dile getiren İnanç, "Bunu ister yasal ister yasa dışı olarak kim yapmışsa aynen kendilerine iade ederim. Hiç kimsenin bizi örgüt hele hele terör örgütü üyesi olarak suçlama yetkisinin olmadığını düşünüyorum. Nihat İnanç ve Muş Alparslan Üniversitesi rektörü olarak bu işin peşini bırakmayacağımızı ve suçluların hesap verme aşamasına gelmesini zorlayacağımızı hatırlatmak isterim" diye konuştu.

Kendisi dışında üniversiteden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan ve telefon numarasını teyit ettirdikleri Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Atalan'ın da dinlendiğine dikkati çeken İnanç, aynı masada oturup çay bile içmeyecekleri insanlarla aynı örgütün mensubu olarak görülmelerinin, suçlanmalarının ve dinlenmelerinin kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti.