Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda güvenlik güçlerine saldırı düzenleyen teröristin ağırlaştırılmış müebbet ve 135 yıla kadar hapsi istendi.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sırasında güvenlik güçleri ile çatışmaya giren, zırhlı polis aracına yönelik bombalı saldırıda kullanılan patlayıcının pil bloklarını hazırlayan, hendek ve barikat olaylarına katıldığı belirlenen "Roşhat" kod adlı terörist İsmail B. hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanığın "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma", 3 kez "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs", "Tehlikeli madde bulundurma" ve "Kamu malına zarar" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, sanığın Yüksekova'da terör örgütüne katılmak için HDP ilçe binasına gittiği belirtilerek, parti binasında birisinin kendisine "Yüksekova'da savaş başlatacağız, burada kal" dediği vurgulandı.

Sanık İsmail B'nin ilçede PKK'lı teröristlerden aldığı eğitim sonrasında sözde Esentepe mahalle sorumlusu olduğu aktarılan iddianamede, sanığın terör örgütünün şehir yapılanmasında faaliyette bulunduğu, hendek ve barikat kurma eylemlerine katıldığının tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, sanığın, 12 Mart 2016'da Esentepe mahallesinde zırhlı polis aracına yönelik gerçekleştirilen, 2 polisin yaralandığı, bir vatandaşa ait iş yerinin hasar gördüğü saldırıda kullanılan patlayıcının pil bloklarını kendisinin hazırladığını itiraf ettiği kaydedildi.

Sanığın ayrıca savcılıktaki ifadesinde güvenlik güçleri ile girdiği çatışma sonrası öldürüleceğini anlayınca köylüleri arayarak teslim olmak istediğini aktardığı da ifade edildi.