Terör örgütü PKK’nın, Karadeniz’deki bazı ilçelerde dükkan kiralayarak ‘hücreler’ oluşturmaya çalıştığı iddia ediliyor.

İDDİALAR DOĞRU MU?
Karadeniz Bölgesi’ne yerleşmeye çalışan ancak her defasında başarısız olan PKK’nın yeni bir taktik geliştirdiği iddia edildi.
İddiaya göre PKK; Karadeniz Bölgesi’ndeki bazı ilçelerde dükkan kiralayarak ‘hücreler’ oluşturmaya çalışıyor. Dükkanların, ‘uyuşturucu ticareti’, ‘silah kaçakçılığı’, ‘depo’, ‘saklanma hücresi’ gibi amaçlarla kullanılabileceği belirtiliyor. Vatandaşlar, iddiaların araştırılmasını istiyor.

PKK SALDIRILARI
PKK bugüne kadar Karadeniz Bölgesi’nde çeşitli saldırılar düzenlemişti. Kastamonu’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim konvoyuna silahlı ve bombalı saldırı, Sinop Boyabat’ta polis aracına silahlı saldırı, Giresun Dereli’de Jandarma aracına silahlı ve bombalı saldırı gibi saldırılar düzenleyen PKK’nın bu saldırılarında 1 astsubay ve 1 polis şehit olmuş, 2 er ve 3 polis de yaralanmıştı.  

SIZMAYA ÇALIŞIYORLAR
Birkaç yıl önce Zerzan Grubu’nun Şebinkarahisar bölgesinden Kastamonu-Karabük kırsalına geçtiği biliniyor. Bazı terörist grupların ise Kelkit, Şebinkarahisar, Koyulhisar, Mesudiye, Durucasu, Hasan Uğurlu Barajı gibi bölgelerde üslenme yaptıkları ancak, sürekli yer değiştirdikleri ifade edilmişti.