Hollanda hükümeti ve meclisinin daha önce NATO'nun talebi doğrultusunda gönderilmesine onay verdiği, Türkiye'nin Suriye sınırına konuşlandırılacak patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemi, İskenderun Limanı'nda yükünü indirmeye başladı.
Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan Cebelitarık bandralı ''Louise Russ'' adlı 18 bin grostonluk 174 metre uzunluğundaki gemi, İskenderun Körfezi'ndeki iki günlük bekleyişinin ardından İskenderun Limanı'na yanaştı.
Hollanda'dan yüklenen yaklaşık 160 askeri araçla içerisinde silah ve teçhizatların bulunduğu 60 konteyner, sıhhiye yardım ve bakım ekiplerinin bulunduğu gemiden tahliye işlemleri başladı.
NATO üyesi olan Türkiye bu konuda ittifak içerisindeki ortaklarından talepte bulunmuş ve ardından Almanya, Hollanda ve ABD Türkiye'ye ikişer patriot füze bataryası göndermesi kararlaştırılmıştı.
Almanya'dan gelen patriot füzelerinin Kahramanmaraş'a, Hollanda'dan gelen patriot füzelerinin Adana'ya, ABD'den gelecek olanların ise Gaziantep'e konuşlandırılacağı bildirilmişti.
Almanya'dan gelen patriot hava savunma sistemlerini taşıyan Danimarka bandralı ''Suecıa Seaways'' adlı 24 bin grostonluk gemi, dün yüklerini boşattıktan sonra İskenderun Limanı'ndan ayrılmıştı.
Limana indirilen askeri araçların ve içerisinde silah ve teçhizatların bulunduğu konteynerlerin büyük bir kısmı karayoluyla Kahramanmaraş'ta bulunan Gazi Kışlası'na götürülmüştü.