Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Çukurambar Kızılırmak Mahallesi 1450 Sokak'ta bulunan Ankara Vergi Dairesi Başkanlığında saat 20.05'te doğalgaz patlaması ihbarının alındığı belirtildi.

İtfaiye ekiplerinin saat 20.07'de 8 araç, 31 personel ve arama kurtarma köpekleriyle olay yerine yönlendirildiği kaydedilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"İtfaiye ekipleri, Vergi Dairesi Başkanlığında meydana gelen patlamaya 31 personel, 8 araç ve arama kurtarma köpekleriyle 5 dakika içinde müdahale etti. Ekiplerimiz, saat 20.14'te gerekli çevre emniyeti tedbirlerini alarak olaya müdahalede bulundu. Patlama sonrası öncelikli olarak binadaki elektrik, doğalgaz ve su tesisatları kapatıldı. Doğalgaz ekiplerine doğalgaz kaçağıyla ilgili gerekli ölçümler yaptırıldı. Olay mahallinde arama kurtarma çalışmaları titizlikle yapılmış olup, herhangi bir yangın olayı ve mahsur kalan vatandaşa rastlanılmadı. Patlamanın yaşandığı bina ve çevre binalar ile yol üzerindeki araçlarda patlama sonucu hasarların meydana geldiği tespit edildi. 3 vatandaşımız patlama sonucu yaralı olarak hastaneye sevk edildi."

Açıklamada, patlamanın sebebinin emniyet güçlerince yapılacak çalışma ve inceleme sonucu netlik kazanacağı ifade edildi.